Om mig

Jag bor och har min ateljé på Ingarö i Stockholms skärgård. Bild och form har alltid varit mitt sätt att berätta och uttrycka mina tankar samt reflektera min omgivning. Jag utgår ofta från intryck i min närmiljö för att beskriva en handling, känsla eller kanske uppmärksamma något skeende. 

De material och tekniker jag använder är beroende av mina ideér och hur jag vill gestalta dessa. Lera, sten och betong under sommarhalvåret passar mig bra och när årstiden inbjuder till vistelse i ateljén blir det broderi och måleri.

I min bildvärld får djur ofta representera olika mänskliga tillstånd. Jag känner mig friare att skildra djur, de skapar så många möjligheter utifrån min fantasi. Det är inte en realistisk fysionomi jag eftersträvar utan att fånga rörelsemönster, ett uttryck eller en blick hos djuret.

Att växla tekniker ger mig inspiration och ett starkare flöde i mitt skapande. Broderandet  försätter mig i en meditativ långsamhet. Stenhuggeriet  däremot kräver muskelkraft och skyddsutrustning i en högljudd samt dammig miljö. Skönt att ta i och tvinga mig in i att vara steget före i arbetsprocessen. Tid och tålamod är förutsättningen för både broderi och stenhuggeri på lite olika vis.

På mina resor får akvarellblocket följa med för att spana in ny miljö med penseln i hand.Det blir ett fokuserande på plats ett par timmar utan avbrott. En slags dokumentation för att bekanta sig med landet, naturen eller byn/ staden.